Fri fragt over 500 kr - Gratis ombytning og altid 14 dages Returret

Bæredygtighed og kvalitet i smuk samhørighed

Hos Pyk føler vi, det er vores fineste opgave at designe børnesko af allerhøjeste kvalitet - og som belaster miljøet mindst muligt. Det gør vi blandt andet ved kun at producere de børnesko, der bliver bestilt - og ved at bruge biocouro læder.

“Biocouro” betyder faktisk biolæder på portugisisk - og ja, vi kan da godt se, at det er lidt åndssvagt i realiteten at kalde det biolæder-læder, men altså; hvor mange danskere taler lige portugisisk 😉

Vi bruger biocouro, da det er vegetabilsk garvet læder, som er bionedbrydeligt. Det vil sige, at hvis du smider læderet i en kompostbunke, når du ikke skal bruge dem mere, går der ikke mere end et par uger, før de er blevet til kompost.

 

Ret sejt, ikke?

 

Pyk sko i Biocouro læder

 

-Og kan vi ikke godt blive enige om, at det der læder ser totalt lækkert ud? 😉 👆

 

Vi vil ikke have metal i vores børnesko!

90% af al læder, der anvendes til traditionel skoproduktion, er garvet med chrome III. Det er en billig metode, der bruges til at ændre proteinstrukturen i læderet, så man undgår den nedbrydning, der ellers naturligt ville finde sted.

Læder, der er garvet med chrome, kan medvirke til chrome-allergi - og så er det heller ikke nedbrydeligt eller genanvendeligt til andre formål.

Det lyder måske lidt teknisk, men det her er sådan set det, du skal vide:

 

CHROME = BAD!
BIOCOURO = AWESOME!

 

Akacie og mimosa - nej, det er ikke en luksus brunch, vi taler om 😉

Normalt ville vi også forbinde akacie med en luksus brunchplatte på en café lørdag formiddag - selvfølgelig akkompangneret med en spandfuld mimosaer med lidt mere end 50% champagne. Meeen… De kan faktisk også bruges i skoverdenen!

Til at behandle biocouro bruges der nemlig ekstrakter fra akacie- og mimosatræerne. Det giver læderets farver en uimodståelig lækkert og naturligt udseende, som også vil ændre sig i takt med, at læderet bliver brugt.

 

Lidt ligesom George Clooney, bliver det bare flottere med tiden.

 

Pyk babysko - biocouro læder

 

Det er (også) det indeni, der tæller

Vi går ind for at design, kvalitet og komfort skal gå hånd i hånd (eller om ikke andet, så albue mod albue).

I alle Pyk-sko med lining og indlægssåler af læder anvender vi også vores biocouro læder. Læderet har en tykkelse på 0,8 cm, som giver en tyk, handskeagtig fornemmelse og lækker komfort. Du finder næppe mere behagelige sko, at sende dine børn ud i verden med. Just sayin’.

Ligesom resten af vores læder er det bionedbrydeligt og helt fri for metal – præcis som det skal være.

 

Inside PYK børnesko - biocouro læder

Previous Article Next Article

Du har tidligere set