Fri fragt over 500 kr - Gratis ombytning og altid 14 dages Returret

Vi får mange spørgsmål om køb af de første babysko, og i dette lidt lange blogpost svarer vi på nogle af dem:

Det er både sjovt og hyggeligt at købe fine babysko til dit barn, men det er vigtigt, at du ikke begynder at købe børnesko for tidligt. I stedet bør du faktisk vente med at købe babysko, til dit barn er begyndt at gå oprejst uden hjælp.

Babyfødder består hovedsageligt af brusk, der endnu ikke har udviklet sig til knogle. Fødderne er derfor bløde og formbare, og det kan hurtigt påvirke udviklingen, hvis dit barn får det forkerte fodtøj på.

Når barnet lærer at gå, er det vigtigt, at fødderne har god kontakt til jorden, og derfor har babyer faktisk bedst af at gå i bare tæer. De små tæer griber nemligt fat om gulvet, og det gør, at de udvikler evnen til at holde balancen, når de går.

Derfor bør du vente så længe som muligt med at købe prewalkers og babysko til dit barn. Når dit barn har lært at gå et par skridt uden støtte fra mor eller far, er det tid til at købe de første sko. Det er supervigtigt at finde de helt rigtige sko til sin baby. Der findes forskellige slags babysko, alt efter hvor langt dit barn er med at lære at gå.

Hvornår bruges prewalkers og kravlesko?

Hvis dit barn lige har lært at tage sine første skridt, er prewalkers eller kravlesko det helt rigtige. Prewalkers og kravlesko er beregnet til indendørs brug. Den tynde lædersål er meget fleksibel, så dit barn kan bevæge sine fødder frit. Det er vigtigt, at dit barns første sko har en tynd sål, så barnet har en god kontakt til jorden og lærer at holde balancen ved de første skridt.

I vores babykollektion finder du prewalkeren ASK i et væld af farver. Ask er designet specielt til at give den bedste støtte og komfort, når dit barn skal tage sine første skridt. I videoen nedenfor fortæller Jessica mere om prewalkeren.

 

Hvornår bruges begyndersko?

Når dit barn er klar til at gå udendørs, er begynderskoen det rigtige fodtøj. Hvor prewalkeren har en tynd lædersål, så har begynderskoen en blød og fleksibel gummisål, som sikrer god kontakt til underlaget, men stadig beskytter den lille fod. Uanset om det er en prewalker eller en begyndersko, så skal du være opmærksom på, at skoen skal have en fast og høj hælkappe. Det giver en god ankelstøtte og gør, at de små vakkelvorne ben stabiliseres, når de går.

I vores babykollektion finder du vores begyndersko LILL i et stort udvalg af farver. I vores Shoe Builder kan du designe din egen helt unikke sko og endda få dit barns navn på.

I denne video fortæller Jessica mere om designet af Lill.

 

Hvordan måler jeg mit barns fødder?

Når du køber babysko, er det utroligt vigtigt, at du finder den rigtige størrelse. En sko, der er for lille, kan påvirke føddernes udvikling, mens en sko, der er for stor, kan gøre, at dit barn har svært ved at gå i dem og måske endda snubler. Det handler derfor om at finde den helt rigtige balance.

Det vigtigste, du kan gøre, er at måle dit barns fødder, inden du køber din babysko. Du kan bruge vores måleguide, hvor vi gennemgår processen skridt for skridt, og der er også en lille video, som viser hvordan.

Hvordan finder jeg den rigtige størrelse babysko?

Når du køber babysko, skal du altid sørge for, at der er plads til, at fødderne kan vokse. Vi anbefaler et voksetillæg på cirka 0,8 - 1,2 cm. De første 0,5 cm er et bevægelsestillæg, der giver plads til, at fødderne kan bevæge sig frit i skoen, mens de resterende cm er beregnet til reel plads til at vokse.

Det er selvfølgelig ikke kun længden, men også bredden af foden, du skal tage højde for, og derfor har vi angivet pasformen på alle modeller.

Hvis du designer dine begyndersko i vores Shoe Builder, angiver du blot målet på foden, og så anbefaler systemet automatisk størrelsen og fortæller hvilket voksetillæg, dit barn vil have.

Shoe Builderen kan du angive "xtra vol." hvis dit barn har en høj vrist. Så sørger vi for at tilpasse pasformen til det.

Børnefødder er forskellige - og der skal være plads til alle!

Hvilke babysko skal jeg vælge til mit barn?

Vælger du en babysko fra Pyk Copenhagen, så tillader vi os at sige, at du får en af de bedste babysko eller begyndersko, som markedet kan tilbyde. Alle er de håndlavet af vores dygtige skomagere i Portugal.

Både vores prewalkers og begyndersko er designet til at give dit barn den bedste støtte og stabilitet fra de første skridt. Skoene er håndlavet af 100% metalfrit og bionedbrydeligt læder, som blandt andet er garvet med ekstrakter fra Akacie og Mimosa-træerne i stedet for traditionel garvning med chrome.

"Vi har designet alle vores prewalkers med en fleksibel crepesål, så fødderne har rig mulighed for at bevæge sig naturligt og frit. Sålen er tynd, så fødderne bibeholder en god kontakt til jorden. Crepe er et naturligt gummimateriale, som stammer fra Hevea-træet, og som er supergodt til at skabe et stabilt greb på enhver overflade" fortæller Jessica, som er medstifter og designer hos Pyk Copenhagen.

Se de smukke farver på prewalkeren ASK i vores babykollektion.

Når det er tid til at komme udendørs

Når dit barn føler sig sikker nok i sin gang til selv at gå udendørs, er det tid til en begyndersko. "Sålen på vores begyndersko er designet, så den er blød og fleksibel. Det sikrer, at de små børnefødder har en god kontakt til underlaget og samtidig bliver beskyttet, så der er plads til leg og løb uden besvær," forklarer Jessica fra Pyk.

Her finder du hele kollektionen af begyndersko - vi har modellerne Lill, Nor og den lidt bredere Noa.

"Uanset om du vælger en prewalker, babysko eller begyndersko, så har de en blød lining i det lækreste kalveskind, så komforten er helt i top, og dit barn kan sagtens have bare tæer i skoene," fortæller Jessica fra Pyk.

Alle baby- og begyndersko er en del af vores mikroproduktion, hvor skoene kun produceres i små mængder, så vi kan undgå skospild og overproduktion.

Hvis du bestiller skoene gennem Shoe Builderen, bliver de produceret på 10 dage efter din bestilling. Herved undgår vi at producere en masse sko til lageret, som måske aldrig bliver bestilt. Det er faktisk det, som gør, at vi i stedet kan investere mere i materialer i høj kvalitet - uden at det går ud over prisen.

Benyt koden "Baby150" - så får du 150 kr. rabat på dine næste prewalker eller begyndersko fra Pyk Copenhagen.

Besøg vores babykollektion.

Previous Article

Du har tidligere set