Fri fragt over 500 kr - Gratis ombytning og altid 14 dages Returret

Materialer

Vores valg af materialer er altid af den fineste kvalitet og nøje udvalgt ud fra hensyn til, hvad der er bedst for miljøet. Vores ønske er at reducere det aftryk, vi sætter på planeten🍀

Biocouro læder

Al læder i Pyk er Biocouro, som er vegetabilsk garvet læder, der er bionedbrydeligt. 90% af al læder, som anvendes i den traditionelle skoproduktion andre steder er garvet med chrome III, som er en billig metode til at ændre proteinstrukturen i læderet, så man undgår den nedbrydning som ellers naturligt vil finde sted. Men læder, der er garvet med chrome, har den ulempe, at det kan være medvirkende til chrome-allergi, og hverken er bionedbrydeligt eller genanvendeligt til andre formål.

Derfor anvender vi i stedet Biocouro, der bruger ekstrakter fra Akacie og Mimosa-træerne. Samtidig giver det farverne i læderet et mere naturligt præg, som også vil fortsætte med at udvikle sig i takt med at læderet udvikles og bliver flottere med tiden.

Biocouro lining

I alle Pyk-sko med lining og indlægssåler af læder anvender vi også Biocouro-læder med en tykkelse på 0,8 cm, som giver en tyk handskeagtig fornemmelse og lækker komfort. Ligesom resten af vores læder er den helt fri for metal og bionedbrydelig – præcis som det skal være.

Naturgummi

Hvor vi angiver såler af naturgummi, er sålerne lavet af den mælkeagtige saft fra Hevea-træet, som efter raffineringen bliver til den gummi, vi kender fra kommercielt brug. Denne gummi gør sålen fleksibel med en uovertruffen slidstyrke, er skrid-hæmmende og vandtæt, hvilket er særligt velegnet til børnesko.

Naturgummi recycled

I nogle af vores sko finder du betegnelsen ”recycled”, hvilket betyder, at mere end 20% af den gummi, der er i sålen, er lavet af genbrugte gummisåler.

TR Rubber

Thermoplastic Rubber eller TR Rubber ser ud og føles som gummi, og den har også mange lignende egenskaber, når vi taler om slidstyrke og fleksibilitet. Men en af fordelene ved TR-sålen i forhold til traditionelle er, at man designmæssigt har flere muligheder til både funktionelle og æstetiske ønsker, da den er nemmere at forme.  Alle vores TR-såler produceres i Italien.

Crepe

Crepe-sålen er er et komplet naturligt produkt med en god holdbarhed, unik finish og uovertruffen komfort. Det er en naturlig gummisål, som er lavet af latex fra gummitræer, der raffineres til en fast konsistens, rulles ud og håndlaves gennem cirka 20 udviklingstrin, inden en crepesål er klar til skoproduktion. Crepesålen har tusindvis af små luftbobler i sig, hvilket skaber en unik absorbering, i det foden rammer jorden. I sin natur har sålen åbne porer og står derfor unikt fast på glatte overflader. Crepe er helt naturligt og bæredygtigt.

Uld

I vores vinterstøvler bruger vi ofte uld som foring, da det er et fantastisk materiale til at holde fødderne varme, og så er det fra naturens side slidstærkt, åndbart og ikke mindst antibakterielt. Vi anvender 100% uld i vores foring, og altid uld, som er Oeko-Tex certificeret.

 

 Se vores kollektioner her