Fri fragt over 500 kr - Gratis ombytning og altid 14 dages Returret

Sådan mindsker vi skospild

Hver dag produceres en overflod af sko. Rigtig mange af dem bliver aldrig brugt. I stedet ophobes de på lagre hos producenterne, i butikkerne eller i vores garderobeskabe, indtil de enten sælges til underpris eller smides på lossepladsen.

Det er unødvendig overproduktion, og et skospild, som belaster vores klode.

De seneste 10 år er verdens produktion af sko steget med 21%. Det betyder, at der hvert år fremstilles 3,2 nye par sko til hver eneste af verdens cirka 7,5 mia. indbyggere.

Ifølge en undersøgelse af konsulentbureauet Quantis står verdens produktion af sko for cirka 1,4% af verdens udledning eller cirka 700.000.000.000 kg CO2 årligt.

Det er for meget, og det bør bremses.

Pyk bidrager til at reducere skospild ved kun at producere sko, der rent faktisk bliver bestilt. Det gør, at vi undgår at overproducere et stort antal modeller, farver og størrelser, som måske aldrig bliver hverken købt eller brugt.

Samtidigt kan du med vores cirkel program indsende dine gamle sko (uanset mærke og hvilken stand de er i) og få 150 kr. til et nyt par sko. På den måde vil skabe et cirkelsystem, hvor vi genbruger gamle sko hver gang, der købes nyt.

Med Pyk-sko har vi mulighed for at genanvende læder og såler, mens vi for andre mærker vurderer, om de kan genbruges.

Det synes vi er almindelig fornuft og vores bidrag til en mere bæredygtig produktion – og sidste ende en mere bæredygtig klode.